Friss hírek

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

Húsvét hétvégéjén sem maradunk foci...

Vármegye I.: nagyszombaton Perbálra látogatunk

Vármegye I.: nagyszombaton Perbálra látogatunk

Március 30-án, szombaton délután immáron a Pest...

2024 tavaszán újra Szedd ’Káta, Szedd!

2024 tavaszán újra Szedd ’Káta, Szedd!

Az idén tavasszal a Nagykáta Sportegyesület újra megszervezi...

U7-U9: Elindult a tavaszi versenyidőszak a Bozsik Egyesületi Programban

U7-U9: Elindult a tavaszi versenyidőszak a Bozsik Egyesületi Programban

Március 24-én, vasárnap közel 200 fiatalnak biztosított...

Vármegye I.: 4–2-es győzelem a Felsőpakony ellen

Vármegye I.: 4–2-es győzelem a Felsőpakony ellen

Március 2-én, vasárnap délután hazai környezetben...

Megye I.: fontos információk a 2017/2018-as idényről

Alig ért véget a Pest megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es pontvadászata, pár hét pihenés után hamarosan el is kezdi csapatunk a felkészülést a 2017/2018-as szezonra. Ennek apropóján nézzük át, hogy mit kell tudni a következő bajnokságról. 

Tóth Imre és alakulata július 5-én kezdi meg az alapozást az új idényre. Az 5 hetes felkészülési programban heti 3 tréning és 7 edzőmérkőzés fog szerepelni.

Az új szezonban továbbra is 16 csapat fog szerepelni az „megye-egyes” bajnokságban, ezek közül 5 „újonc” gárda lesz. A Dabas-Gyón FC és a Diósdi TC csapatai az NB III-ból estek ki a nyár elején, így kerültek a megyei első osztályú bajnokságba. A megyei második vonalból pedig a három különböző csoport bajnokai (Észak, Dél, Kelet) formáltak jogot a Pest megyei I. osztályban való indulásra. Ez a három csapat a Dunavarsány-FÉMALK, a Sülysáp SE, valamint a Szentendrei VSE.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy öt csapat távozott a megyei első osztályból. A Vecsés FC aranyérmesként az NB III-as bajnokságban folytatja, a Pilisszentiván SE és a Halásztelek FC a versenykiírás értelmében kiesett az osztályból, míg a Százhalombatta LK és a Nagykőrösi Kinizsi FC az NB III-as kiesők okozta torlódás miatt egy osztállyal lentebb kell, hogy folytassák tovább az idei szezontól a küzdelmeket. A mezőny összetétele azonban még egyáltalán nem fix, biztosat csak a nevezések lezárása után, július közepén fogunk tudni, ugyanis felmerülhet olyan eset is, hogy annak ellenére, hogy egy adott csapat jogot formált a megyei I. osztályra, mégsem tudja vállalni azt, vagy egyéb okok miatt nem vehet részt a sorozatban. Az esetleges feltöltésről az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenybizottsága fog dönteni a hatályban lévő Labdarúgás Versenyszabályzatának ide vágó passzusai szerint.

A 2017/2018-as futballidény első tétmeccsére számunkra az augusztus 5-6-ai hétvégén kerül sor, mégpedig a Magyar Kupa Pest megyei ágának 1. fordulójában. 

A bajnokság őszi szezonja augusztus 12-én kezdődik, és november 19-én fejeződik be. A tavaszi etap végeztével, a 30 forduló után ismét a bajnok formál jogot, hogy osztályozó útján kiharcolja az NB III-as tagságot, míg az utolsó két helyezett búcsúzik a „megye-egyes” bajnokságtól. Természetesen itt is változhat a távozók létszáma a magasabb osztályból való kiesések miatt, ami tolja maga előtt a megyei csapatokat is.

Az átigazolási szezon július 1-én kezdődik és egészen augusztus 31-ig fog tartani. A szakmai stáb és a vezetőség folyamatosan dolgozik a keret kialakításán, megerősítésén.

Hamarosan kialakul az edzőmérkőzések pontos menetrendje is, amiről természetesen szintén beszámolunk.

FTC partner

Toborzó

Sportszelet

NSE TV

Következik

Pest vármegyei I. osztály

Perbál - Nagykáta
2024/03/30
15:30

Sikerek

9 Pest megyei
bajnoki cím

1 Pest megyei
kupagyőzelem

Időjárás

booked.net

facebook

TAO-program


Műfüves pálya