Vármegye I.: 4–2-es győzelem a Felsőpakony ellen

Március 2-én, vasárnap délután hazai környezetben fogadtuk a Felsőpakonyi KSE együttesét, akiket végig magabiztos játékot nyújtva sikerült 4–2-re felülmúlnunk!

A találkozó gyásszünettel kezdődött, ugyanis a napokban elhalálozott sportegyesületünknek a felnőtt és ifjúsági csapat tagjának, Vidor Balázsnak az édesapja.

Jól kezdtük az összecsapást, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, az irányítás nálunk volt, de a gól csak nem akart jönni. Erre egészen a 39. percig vártunk, amikor is tizenegyeshez jutottunk. A labda mögé Szőllősi Ferenc állt és magabiztosan értékesítette a lehetőséget (1–0). Már mindenki készült a félidei szünetre, amikor a vendégek előtt adódott óriási lehetőség, a felsőlécet találták el, a labda a gólvonal előtt pattogott, de nem ment azon át. Ebből a kontrából indultunk meg és Mányi Domonkos gyönyörű szólója után higgadtan értékesítette a helyzetet. Ekkor már tényleg mindenki a szünetre gondolt, ám a Felsőpakony egy védelmi megingásunkat kihasználta és a tizenhatoson belülre került. Ott csak szabálytalanul tudtuk megállítani őket, tizenegyeshez jutottak! A büntetőt azonban Szabó Gergő hárítani tudta, így a szünetre kétgólos vezetéssel vonulhattunk! (2-0).

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. A kezdeményezés nálunk volt, ugyanakkor a Felsőpakonynak több nagy lehetősége is adódott. Ezeknél vagy a védelmünk, vagy a kapuban parádézó Szabó volt résen. Aztán elérkeztünk a 79-80-81- perchez, amikor három találat is született! Előbb Szalkai Péter lőtt remekbeszabott találatot a ’pakonyiaknak, majd a vendégek szépítettek alig egy percre rá, amivel 3-1 lett az állás, aztán újabb egy perc elteltével Mányi Domonkos lőtte meg önmaga második, csapata negyedik gólját! Így már 4–1-et mutatott az eredményjelző berendezés. A lefújás előtt még Szalkai gurított az ellenfeél hálójába, ám azt szabálytalanság miatt nem adta meg a játékvezető, aztán még kozmetikázni tudták a vendégek a végeredményt egy „ajándék gól” után, aminek köszönhetően 4–2-es végeredménynél fújta le a találkozót Futó Tamás játékvezető.

A találkozón újabb két fiatal tehetségünk mutatkozott be a felnőtt csapatban. Előbb Marton Mihály (17), majd Lengyel Máté (16) állt be és minőségi játékot mutatva jelezték, hogy a jövőben lehet rájuk számítani! Ha hozzátesszük, hogy Dósa Ákos (17) is remekül szállt be és a találkozón pályára lépő játékoskeretünk átlagéletkora 23.8 év volt, azt mondhatjuk, van hova nyúlnia Tóth-mesternek az ifjúsági csapatnál is! Folytatás jövő héten, Perbálon!

Pest vármegyei I. osztály

20. forduló

Nagykáta SE-Ulviczky Kft. – Felsőpakonyi KSE 4–2 (2–0)

Nagykáta, 150 néző. Vezette: Futó T. (Berendi T. Cs., Bíró Zs.)
NAGYKÁTA SE-ULVICZKY KFT.: Szabó G. 9 – Dancsa M. 6 (Dósa Á. 0, 76. p.), Kosztolányi B. 7, Papp P. 7, Nagy B. 6 – Hajdu B. 6 (Szalkai P. 0, 64. p.), Szőllősi F. 6 (Lengyel M. 0, 83. p.), Domonyi R. 7, Mányi B. 6 – Borics L. 6 (Marton M. , 76. p.), Mányi D. 8. Edző: Tóth Imre.
GÓL: Mányi D. (2), Szőllősi F. (11-esből), Szalkai P., ill. Gerhardt Á. (2).
SÁRGA LAP: Szőllősi F., ill. Kréti G.
TÓTH IMRE: – Egy jó iramú mérkőzésen a kulcsmomentumokból jól kijőve magabiztos győzelmet arattunk egy szimpatikusan küzdő csapat ellen. Külön öröm számomra fiataljaink minőségi bemutatkozása a „megye-egyben”.

FTC partner

Toborzó

Sportszelet

NSE TV

Következik

Pest vármegyei I. osztály

Dunavarsány - Nagykáta
2024/04/27
16:30

Sikerek

9 Pest megyei
bajnoki cím

1 Pest megyei
kupagyőzelem

Időjárás

booked.net

facebook

TAO-program


Műfüves pálya