Ezúttal is rendkívül sikeres volt a Szedd ’Káta, Szedd!

Április 26-án, pénteken reggel újra szemtétszedésre gyűlt össze a város apraja és nagyja. A délelőtt folyamán öt helyszínen több, mint 150 fő gyűjtötte az eldobott hulladékot és számolta fel az illegális szemétkupacokat.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva ezúttal is megszervezte sportegyesületünk a Szedd ’Káta, Szedd! – A tiszta Nagykátáért! elnevezésű akcióját. Ezúttal is az esemény mellé állt és támogatásáról biztosította a szervezőket Dorner Gábor Nagykáta város polgármestere és Nagykáta Város Önkormányzata is. Idei eseményünk a TeSzedd! országos szemétszedési program keretében zajlott.

Az elmúlt évek hagyományaival szakítva ezúttal hétköznapra időzítettük az eseményt, ugyanis a helyi középiskolák már korábban is jelezték, hogy szeretnének aktív résztvevői lenni a programnak, ami hétvégén nekik nehézkesebb. A hétköznapi időpont ellenére az iskolásokkal, az önkormányzat szervezeteinek munkatársaival, önkormányzati képviselőkkel, civil szervezetekkel és egyéni jelentkezőkkel együtt több, mint 150 fő szedett szemetet. Volt, aki munkagéppel érkezett, volt, aki kézi szerszámokkal szerelkezett fel és sokan kétkezi erővel szorgoskodtak. Ők a sportpálya környékén, az Öregszőlőben, a Kiss Ernő utca végén, Erdőszőlőben, valamint a Határ út környékén számolták fel a szemétkupacokat. A munka végeztével pedig a sportpályán egy ebéd erejéig gyűltek össze a résztvevők.

A délelőtt mérlege számokban: 5 megtelt konténer, 500 zsák összeszedett szemét, 150 fő lelkes aktivista.

Az eseményre ezúttal is számtalan segítséget, felajánlást kaptunk, melyet ezúton ismételten köszönünk: Nagykáta Város Önkormányzata, Bubi husi, Czakó hús, Darvas István, Ex-Huma Kft., Galéria nyomtatvány, Kókai Ernő, Marton László, Patócs László, Potoch zöldség-gyümölcs, Sancho pékség, Szilágyi János, Tóth Zsolt, Vadász csárda, Varró Tamás.

KELEMEN ISTVÁN, az esemény társszervezője: – Ezúttal is sikerült! Hálás vagyok a megjelenteknek, hiszen ezúttal is megmutattuk, hogy a jó célért igenis összefog a város apraja és nagyja. Külön öröm, hogy idén az iskolások is csatlakoztak hozzánk. Fiatalos lendületükkel nagyon szép munkát végeztek! Évről évre kevesebb a szemét, de elégedettek nem lehetünk, még mindig maradt munka, szemét, amit igyekszünk a jövőben felszámolni. Az az egy, amit nagyon sajnálok, hogy azokkal az emberekkel, akik a leghangosabbak a facebookon – így kell, úgy kell, így rossz, úgy rossz – ezúttal sem találkoztam.

GALLAI GERGŐ, az esemény társszervezője: – Immáron a negyedik alkalommal bonyolítottuk le a Szedd ’Káta, Szeddet! Ezúttal is nagy volt az érdeklődés, aminek köszönhetően kijelenthető, hogy sikeres napot zártunk! Hálásan köszönöm a megjelenteknek a részvételt, aminek eredményeként igen nagy területeket sikerült megtisztítanunk! Munka azonban még maradt bőven, ezért azt megígérhetem, hogy nem állunk le és az egyesülettel folytatjuk a megkezdett munkát!

Az eseményről készült fényképes galériánk albumba rendezve IDE kattintva tekinthető meg.

FTC partner

Toborzó

Sportszelet

NSE TV

Következik

Pest vármegyei I. osztály

Dunakeszi - Nagykáta
2024/05/11
16:30

Sikerek

9 Pest megyei
bajnoki cím

1 Pest megyei
kupagyőzelem

Időjárás

booked.net

facebook

TAO-program


Műfüves pálya